Zapečené brambory
Zapečené brambory se žampióny a smetanou jsou nenáročné na přípravu a jsou skvělou volbou k večeři!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli.
Přidejte houby a chvíli je opékejte. Pak je vyjměte a ve výpeku opečte na nudličky nakrájené, osolené a opepřené maso.
Do pánve vraťte maso, zalejte smetanou, přidejte tymián a směs krátce vařte.
Zapékací mísu vytřete olejem. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
Polovinu rozprostřete do mísy, osolte a opepřete. Přidejte masovou směs a navrch dejte druhou vrstvu brambor. Opět osolte, opepřete a potřete zakysanou smetanou.
Pak dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
Hodnotit recept: