Poctivá dršťková polévka
Dršťková polévka z na sádle osmažené cibule, česneku, zalitá vývarem a pokrájenými dršťkami. Dochutíme červenou paprikou a majoránkou. Naprostá delikatesa!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vaření drštěk je základ. Nepříjemného pachu je zbavíte, když je dvakrát po sobě budete ve vodě vařit asi 20 minut, pokaždé vodu slijete a dáte novou, potřetí je vařte doměkka. Maso nakrájejte na proužky.
Na sádle orestujte cibuli dozlatova, přidejte dva rozmačkané stroužky česneku.
Přidejte mletou papriku a zasmahněte. Pozor! Papriku nespalte, jinak bude polévka hořká.
Po zasmahnutí zalijte horkým vývarem (třeba z kostky).
Přidejte nakrájené dršťky a nechte ještě chvíli vařit – pokud je maso měkké, stačí pár minut.
Zatáhněte jíškou ze sádla a hladké mouky (můžete i kupovanou).
Nakonec přidejte sůl a koření podle chuti.
Náš tip: Zkuste vepřové žaludky, jsou sice málo k sehnání, ale jejich chuť je prý jemnější a navíc nepůsobí tak chlupatě.
Hodnotit recept: