Kuřecí prsa plněná sýrem feta a čerstvou mátou
Vyzkoušejte kuřecí prsa netradičně!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Opláchněte a osušte kuřecí prsa a odkrojte z něj případný tuk. Každé rozkrojte na půl. Opatrně rozřízněte polovinu prsa horizontálně a vytvořte kapsu.
Do kapsy vložte 2-3 plátky sýru feta (můžete použít i balkánský sýr), 5 - 6 lístků čerstvé máty a spojte párátkem. Bude se vám lépe vytahovat, když ho před tím namočíte do oleje.
Všechny čtyři porce vložte do misky, lehce pokapejte olivovým olejem, zakapejte citronovou šťávou a posypte zbytkem na jemno nasekané máty.
Osolte a opepřete a nechte 20 minut odležet, po 10 minutách maso otočte, aby se marináda vpila do celého povrchu.
Rozpalte na pánvi lžičku olivového oleje (pokud používáte nepřilnavou můžete i bez oleje) a kuře z každé strany restujte cca 2-3 minuty.
Máte -li strach, že nebude hotové, nechte ho ještě chvíli dojít v mírně rozehřáté troubě.
Ideálně servírujete s lehkým zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: