Zelný závin z listového těsta
Vyzkoušejte tradiční závin, ale se zelím. Návštěvu určitě mile překvapíte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčektěsto listové
1 kscibule kuchyňská
1 ksvejce
200 guzenina
200 gsýr eidam
50 gsýr hermelín
500 gzelí červené kysané
podle potřeby
kečup
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Listové těsto rozválejte na pomoučněném vále.
2.
Každou placku potřete kečupem a najemno nakrájenou cibulí.
3.
Poté rozprostřete na těsto zelí, posypejte strouhaným sýrem a přidejte na kostičky nakrájenou uzeninu. Navrch položte plátky hermelínu.
4.
Opatrně zaviňte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
5.
Záviny potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: