Kynutý knedlík
Bojíte se přípravy kynutých knedlíků? Není třeba, s naším receptem to hravě zvládnete!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
  250 mlvoda vlažná
  3 kshouska
  30 gdroždí čerstvé
  500 gmouka hrubá
  podle potřeby
sůl
  cukr
  Postup přípravy
Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 23
  1.
    Z droždí, cukru, několika lžic vlažné vody, soli a trochy mouky nechte vzejít kvásek.
2.
    Zbytek mouky nasypejte do mísy, přidejte vodu, vzešlý kvásek, vejce a vypracujte těsto, které se nebude lepit na vařečku.
3.
    Nechte kynout na teplém místě přibližně 2 hodiny.
4.
    Poté vyválejte 2 šišky, zabalte do plátěného ubrousku nebo utěrky a na koncích pevně svažte. Vložte do hrnce s vroucí vodou.
5.
    Po vyjmutí a rozbalení bude knedlík krásně hladký.
Hodnotit recept:

