Kynutý knedlík
Bojíte se přípravy kynutých knedlíků? Není třeba, s naším receptem to hravě zvládnete!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
250 mlvoda vlažná
3 kshouska
30 gdroždí čerstvé
500 gmouka hrubá
podle potřeby
sůl
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 23
1.
Z droždí, cukru, několika lžic vlažné vody, soli a trochy mouky nechte vzejít kvásek.
2.
Zbytek mouky nasypejte do mísy, přidejte vodu, vzešlý kvásek, vejce a vypracujte těsto, které se nebude lepit na vařečku.
3.
Nechte kynout na teplém místě přibližně 2 hodiny.
4.
Poté vyválejte 2 šišky, zabalte do plátěného ubrousku nebo utěrky a na koncích pevně svažte. Vložte do hrnce s vroucí vodou.
5.
Po vyjmutí a rozbalení bude knedlík krásně hladký.
Hodnotit recept: