Kynutý knedlík | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kynutý knedlík

43 min. | příloha | 1 554 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Houskový knedlík

Bojíte se přípravy kynutých knedlíků? Není třeba, s naším receptem to hravě zvládnete!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 ksvejce
250 mlvoda vlažná
3 kshouska
30 gdroždí čerstvé
500 gmouka hrubá

podle potřeby

sůl
cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 23
1.

Z droždí, cukru, několika lžic vlažné vody, soli a trochy mouky nechte vzejít kvásek.

2.

Zbytek mouky nasypejte do mísy, přidejte vodu, vzešlý kvásek, vejce a vypracujte těsto, které se nebude lepit na vařečku.

3.

Nechte kynout na teplém místě přibližně 2 hodiny.

4.

Poté vyválejte 2 šišky, zabalte do plátěného ubrousku nebo utěrky a na koncích pevně svažte. Vložte do hrnce s vroucí vodou.

5.

Po vyjmutí a rozbalení bude knedlík krásně hladký.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 949,2kJ 1 553,5kJ
Bílkoviny 7g 11,4g
Tuky 1,2g 2g
Sacharidy 46,3g 75,7g
Cholesterol 29,5mg 48,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz