Hrachová polévka s uzeným masem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícesádlo
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemouka hladká
2 stroužekčesnek
2 snítkaoregáno
250 gmaso uzené
250 ghrách
podle chuti
pepř černý mletý
sůl
majoránka sušená
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Hrách namočte přes noc do studené vody.
2.
Pak ho slijte, propláchněte, zalijte 2 litry čisté vody, přihoďte snítky bylin a vařte doměkka.
3.
Asi v polovině vaření přidejte uzené maso a uvařte ho společně s hrachem.
4.
Mezitím zpěňte na sádle najemno nakrájenou cibuli, vsypte mouku a usmažte růžovou jíšku.
5.
Stáhněte z ohně a nechte zchladnout.
6.
Měkké maso vyjměte, odložte stranou, hrách rozmixujte ponorným mixérem, vmíchejte jíšku a společně provařte na mírném ohni 15 až 20 minut.
7.
Ochuťte utřeným česnekem se solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Hodnotit recept: