Tymiánové brambory | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tymiánové brambory

90 min. | hlavní chod | 1 155 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zapečené brambory s tymiánem

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbrambory
3 stroužekčesnek
300 mlsmetana

na pekáč

1 lžičkamáslo

podle potřeby

tymián čerstvý
pepř bílý drcený
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.

2.

Pekáček vymažte máslem a postupně do něho vrstvěte plátky brambor. Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.

3.

Česnek prolisujte a smíchejte se smetanou. Dochuťte solí, pepřem a zalijte brambory.

4.

Pečte je asi 1 hodinu při teplotě 170 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 351,7kJ 1 155,3kJ
Bílkoviny 2g 6,6g
Tuky 2,7g 9g
Sacharidy 13,7g 44,9g
Cholesterol 1,1mg 3,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz