Masové kuličky se zelím
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Rýži povařte v osolené vodě asi 10 minut. Slejte ji a nechte vychladnout.
V míse smíchejte mleté maso, rýži, vejce, osolte a opepřete.
Směs promíchejte a vytvarujte z ní malé kuličky.
Na pánvi rozehřejte olej a kuličky osmahněte. Pak je dejte do tukem vymazaného pekáče.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na oleji.
Přidejte propláchnuté zelí a krátce ho poduste.
Dochuťte solí, kmínem, paprikou, cukrem a octem.
Poloměkké zelí přidejte ke kuličkám a vše dejte péct na 30 minut do trouby.
Po upečení masové kuličky vyjměte, zelí dejte do hrnce a zahustěte ho moukou.
Pak ještě 5 minut povařte a přidejte k němu zpátky maso.
Podávejte s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: