Shepherds pie
Tradiční britský recept, o který se s vámi podělí majitel pražské restaurace Podolka Tomáš Vobořil, si zamiluje celá vaše rodina.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na jemno a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Pak rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso.
Vložte tymián, česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste.
Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs poduste cca 15 minut.
Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmesánového typu.
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem.
Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30minut.
Hodnotit recept: