Vdolečky s tvarohem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Z mléka mouky, droždí , trochy cukru a mouky nechte vzejít kvásek.
Smíchejte ho s ostatními surovinami tak, aby vzniklo vláčné a nelepivé těsto. Nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Pak ho vyválejte a vykrajujte z něho kolečka. Nechte je ještě chvíli kynout na vále a pak pomocí konce vařečky do každého vdolku udělejte důlek.
Pak je dejte do nádoby s rozpáleným olejem a z každé strany je usmažte dozlatova.
Ihned je poskládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk a pak je obalte ve vanilkovém cukru.
Tvaroh ušlehejte se zakysanou smetanou a cukrem.
Na každý vdolek dejte trochu povidel do důlku a navrch kopeček tvarohového krému.
Hodnotit recept: