Borůvkový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Borůvkový dort

Borůvkový dort vypadá skvěle už na pohled, o to lépe chutná.

Krémový borůvkový tvoří hlavně tvaroh s jogurtem, proto je lehký a ne tak kalorický. Skvělý na letní oslavy!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

krém

0,5 balíčekželatina v prášku
1 polévková lžícecukr moučka
100 gcukr krystal
11 plátekželatina plátková
2 kscitrón
250 gborůvky čerstvé
250 gjogurt
400 gsmetana ke šlehání
50 mlšťáva jablečná
500 gtvaroh

na ozdobu

150 gborůvky čerstvé

těsto

1 špetkasůl
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
2 ksvejce
2 polévková lžícešťáva pomerančová
50 gmoučka škrobová
50 gmouka hladká
80 gcukr krystal

Postup přípravy

Čas přípravy: 55
Čas vaření/pečení: 30
1.

Vejce, cukr, sůl a pomerančovou šťávu vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, škrobovou moučku a opatrně zapracujte do vaječné směsi.

2.

Těsto přelijte do formy (o průměru 26 cm) vyložené papírem na pečení a pečte 25 až 30 minut. Hotový korpus nechte vychladnout.

3.

Mezitím nechte rozpustit plátky želatiny ve studené vodě.

4.

Z tvarohu, jogurtu, cukru, nastrouhané citronové kúry a šťávy vyšlehejte hladký krém. Borůvky rozmačkejte a smíchejte s polovinou tvarového krému.

5.

Vyždímejte 6 plátků želatiny a mírně zahřejte. Přibližně 4 lžíce borůvkového krému vmíchejte do rozpuštěné želatiny a poté spojte se zbytkem krému.

6.

Vyždímejte zbytek želatiny. Zahřejte a spojte stejným způsobem s druhou polovinou tvarohového krému.

7.

Ze smetany vyšlehejte hustou šlehačku. Rozdělte ji na poloviny a jednu zapracujte do borůvkového a druhou do tvarového krému.

8.

Vychladlý korpus dejte zpět do dortové formy. Rozetřete na něj borůvkovou hmotu, na ní navrstvěte tvarohový krém a povrch zarovnejte.

9.

Přibližně 50 g borůvek odložte stranou. Zbylé borůvky smíchejte s moučkovým cukrem a jablečnou šťávou.Povařte dokud nevznikne pyré.

10.

V jedné lžíci borůvko-jablečného pyré rozmíchejte dortové želé a zapracujte ho. Ještě jednou ohřejte.

11.

Pomocí špejle ozdobte pyrém dort. Nechte 2 hodiny v chladničce.

12.

Na závěr ozdobte dort zbylými borůvkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 0kJ 0kJ
Bílkoviny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Zemřel nejtěžší muž: 400kilového Pavla (†42)…

Ve slovenském městě Poltár našli v pátek v podvečer mrtvého nejtěžšího Slováka, Pavla Zuberce, zvaného…

celý článek »

Královské rodiny

Potvrzené těhotenství Meghan rozzuřilo člena…

Na těhotenství vévodkyně Megan (37) čekala celá Británie. Spekulovalo se o tom už od svatby a  pokaždé,…

celý článek »

Svět

Za smrtí milionáře stojí asi „selfíčko“.…

Letecké neštěstí u Sydney, při kterém na Silvestra zahynula celá posádka hydroplánu, pravděpodobně…

celý článek »

VIP sport

Stadion obcházela smrt! Při zápase Slováků…

Zatímco na trávníku se bojovalo o body do Ligy národů, v hledišti šlo o život. Sobotní fotbalový…

celý článek »