Melounový sorbet
Velmi osvěžující dezert, připravený z melounu a cukrového nálevu, podávaný ve studeném až mírně zmrzlém stavu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Cukr a nastrouhanou citronovou kůru zalijte 120 ml vody. Přiveďte k varu a povařte, dokud se cukr nerozpustí. Směs nechte vychladnout.
Meloun očistěte, zbavte jadérek, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte.
Zchladlý cukrový sirup smíchejte s melounovým pyré. Na hodinu dejte do lednice.
Zchladlou směs přeložte do nádoby vhodné na mražení a nechte mrazit asi 4 hodiny. Každou půlhodinu směs přešlehejte vidličkou, aby se rozbily krystalky ledu.
Před podáváním přemístěte nádobu asi na 15 minut do lednice.
Podávejte ozdobené kousky melounu nebo jiného ovoce.
Hodnotit recept: