Polévka s játrovými knedlíčky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka s játrovými knedlíčky

180 min. | polévka | Oslavy | 904 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka s játrovými knedlíčky

Když se rozvoná tato polévka, jen málokdo odolá. Ne nadarmo patří k těm slavnostnějším.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceolej
2 lvoda
20 gcibule kuchyňská
50 gkost morková
750 gmaso hovězí
80 gzelenina kořenová

směs

1 ksvejce
1 špetkasůl
1 lžičkamajoránka sušená
1 špetkapepř černý mletý
1/2 stroužekčesnek
100 gstrouhanka
100 gjátra
20 gcibule kuchyňská
30 gmáslo

podle potřeby

sůl
pepř černý celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 150
1.

Do vody vložte oprané kosti a lehce naklepané maso. Vařte při mírné teplotě přibližně hodinu.

2.

Poté přidejte nakrájenou zeleninu. Pro lepší chuť ji můžete nejdřív mírně orestovat. Vařte další hodinu a půl.

3.

Směs na knedlíčky: utřete máslo a vejce, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a usmaženou, nadrobno nasekanou cibuli.

4.

Vmíchejte nožem utřená játra, strouhanku podle potřeby a vše promíchejte.

5.

Utvořte knedlíčky, které vařte v polévce 3 až 5 minut.

6.

Polévku na závěr přeceďte a přidejte játrové knedlíčky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 112,4kJ 904,5kJ
Bílkoviny 0,6g 5g
Tuky 1,5g 11,9g
Sacharidy 2,9g 23,1g
Cholesterol 11,6mg 93,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz