Polévka s játrovými knedlíčky
Když se rozvoná tato polévka, jen málokdo odolá. Ne nadarmo patří k těm slavnostnějším.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
směs
podle potřeby
Postup přípravy
Do vody vložte oprané kosti a lehce naklepané maso. Vařte při mírné teplotě přibližně hodinu.
Poté přidejte nakrájenou zeleninu. Pro lepší chuť ji můžete nejdřív mírně orestovat. Vařte další hodinu a půl.
Směs na knedlíčky: utřete máslo a vejce, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a usmaženou, nadrobno nasekanou cibuli.
Vmíchejte nožem utřená játra, strouhanku podle potřeby a vše promíchejte.
Utvořte knedlíčky, které vařte v polévce 3 až 5 minut.
Polévku na závěr přeceďte a přidejte játrové knedlíčky.
Hodnotit recept: