Rebarborový koláč s drobenkou
Sklizeň rebarbory je v plném proudu. Tyto červenozelené stvoly by bylo škoda nevyužít na lahůdky, které z nich dělaly už naše babičky. Moučníky z ní patří mezi největší delikatesy. Vyzkoušejte ten náš.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
na potření
nálev
náplň
těsto
Postup přípravy
Mouku, rozpuštěné máslo, citrónovou kůru, vejce a cukr zpracujte do měkkého těsta, které zabalte do folie a nechte v chladu půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupejte rebarboru a nakrájejte ji na kousky. Rebarboru vložte do cedníku a přelijte nejprve vařicí a poté studenou vodou. Nechte odkapat.
Do silnějšího plastového sáčku dejte piškoty a pomocí válečku je rozdrťe na drobno.
Připravené těsto rozválejte a vyložte s ním koláčovou formu, dbejte na to, aby přiléhalo až k okrajům.
Poté těsto posypejte polovinou drcené piškotové směsy, pokryjte rebarborou, rozinkami a zasypejte zbylými piškoty.
Povrch posypejte drobenkou, kterou jste připravily z uvedených přísad, poklaďte plátky změklého másla.
Vložte do předehřáté trouby na 150°C. Pečte zvolna třicet až čtyřicet minut.
Hodnotit recept: