Buchty s povidly
Klasické české buchty známe už z pohádek. Můžou mít různé náplně, k nejoblíbenějším a nejjednodušším však patří nakyslá povidla.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Droždí smíchejte s trochou vlažného mléka a cukru. Přidejte lžíci mouky a nechte vzejít kvásek.
Do zbytku mouky vmíchejte vejce, sůl, zbylý cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, zbytek mléka a kvásek.
Nakonec přidejte máslo (kousek nechte na vymazání pekáče) a vypracujte těsto.
Po vykynutí vyválejte z těsta plát a vykrajujte čtverce. Do středu každého kusu dejte náplň z povidel.
Tvarujte buchty, které pokládejte do máslem vymazaného pekáče, pomazejte na povrchu tukem a pečte, dokud nejsou zlaté.
Hodnotit recept: