Pečená kachna
Pokud si rádi pochutnáte na pečínce, kachnu nemůžete pominout. Lákavá vůně a zlatavá kůrčička jsou neodolatelné. Lahůdka jak dělaná pro rodinné oslavy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskachna
2 ksjablko
podle potřeby
kmín celý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 120
1.
Kachnu opláchněte, zbavte zbytků peří, osolte a okmínujte zvenku i zevnitř.
2.
Do kachny vložte na osminky pokrájená jablka, maso se tak nevysuší.
3.
Kachnu položte na pekáč prsíčky dolů a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C.
4.
Po dobu pečení podlévejte výpekem, po zhruba hodině kachnu otočte a pečte dál do změknutí a zezlátnutí.
5.
Podávejte s knedlíkem a se zelím.
Hodnotit recept: