Pečená kachna | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečená kachna

130 min. | hlavní chod | Oslavy | 7 509 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pečená kachna

Pokud si rádi pochutnáte na pečínce, kachnu nemůžete pominout. Lákavá vůně a zlatavá kůrčička jsou neodolatelné. Lahůdka jak dělaná pro rodinné oslavy.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskachna
2 ksjablko

podle potřeby

kmín celý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 120
1.

Kachnu opláchněte, zbavte zbytků peří, osolte a okmínujte zvenku i zevnitř.

2.

Do kachny vložte na osminky pokrájená jablka, maso se tak nevysuší.

3.

Kachnu položte na pekáč prsíčky dolů a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C.

4.

Po dobu pečení podlévejte výpekem, po zhruba hodině kachnu otočte a pečte dál do změknutí a zezlátnutí.

5.

Podávejte s knedlíkem a se zelím.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 112,4kJ 7 508,8kJ
Bílkoviny 16,3g 110,2g
Tuky 21,3g 144g
Sacharidy 1,2g 7,8g
Cholesterol 74,1mg 500mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz