Guláš v bochníku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Guláš v bochníku

120 min. | hlavní chod | 415 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Guláš v bochníku

Kdo by si rád nepochutnal na dobrém guláši. A když je ještě podávaný v bochníku chleba, ze zdánlivě obyčejného jídla se rázem stane i slavnostní pochoutka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 kgmaso hovězí
1 balíčekpaprika mletá sladká
1 lžičkapaprika mletá pálivá
1 kostkabujón hovězí
1 polévková lžícesádlo
4 kschléb kulatý
4 stroužekčesnek
700 gcibule kuchyňská

podle potřeby

kmín mletý
mouka hladká
majoránka sušená
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.

Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte maso a osmahněte. Stále míchejte.

2.

Přidejte celé balení papriky a lžíci protlaku. Za neustálého míchání duste přibližně 5 minut. Poté zalijte horkou vodou.

3.

Chcete-li mít guláš hodně tmavý, přidejte ještě půl balíčku papriky. Dochuťte solí, pepřem, vložte kostku bujónu a kmín.

4.

Vařte, dokud není maso měkké. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a majoránku.

5.

Guláš ještě zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.

6.

Podávejte v seříznutém a vydlabaném bochníku chleba.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 60,4kJ 415,1kJ
Bílkoviny 0,3g 2,1g
Tuky 0,5g 3,5g
Sacharidy 3,1g 21g
Cholesterol 0,7mg 4,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz