Guláš v bochníku
Kdo by si rád nepochutnal na dobrém guláši. A když je ještě podávaný v bochníku chleba, ze zdánlivě obyčejného jídla se rázem stane i slavnostní pochoutka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte maso a osmahněte. Stále míchejte.
Přidejte celé balení papriky a lžíci protlaku. Za neustálého míchání duste přibližně 5 minut. Poté zalijte horkou vodou.
Chcete-li mít guláš hodně tmavý, přidejte ještě půl balíčku papriky. Dochuťte solí, pepřem, vložte kostku bujónu a kmín.
Vařte, dokud není maso měkké. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a majoránku.
Guláš ještě zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.
Podávejte v seříznutém a vydlabaném bochníku chleba.
Hodnotit recept: