Bramborové lokše z Moravy | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborové lokše z Moravy

50 min. | příloha | 1 059 kJ/porce | 10 porcí

Lokše s husou z Moravy

Lokální pochoutka zachutná každému. Hlavně v této původní podobě, podávaná s dobře vypečenu husou. Ale jíst se dají i nasladko (viz tip.)

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgbrambory
1 ksvejce
500 gmouka hladká
200 gsádlo husí

podle potřeby

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a jemně nastrouhejte.

2.

Osolte, přidejte vejce a prosetou hladkou mouku a rozpuštěné kachní nebo husí sádlo.

3.

Z těsta připravte asi 20 kuliček (1 kulička = asi 80g) a válečkem ji rozválejte na pomoučeném vále na tenkou placku o tloušťce 2–3mm.

4.

Placky pečte na suché pánvičce (ideálně na plotně).

5.

Po upečení potřete lokše kachním nebo husím sádlem, srolujte a podávejte třeba k pečené huse.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 605,2kJ 1 059,1kJ
Bílkoviny 4,1g 7,2g
Tuky 0,9g 1,5g
Sacharidy 30,3g 53g
Cholesterol 16,6mg 29mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz