Vepřový řízek se švestkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový řízek se švestkami

70 min. | hlavní chod | 2 019 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřový řízek se švestkami

Netradiční vepřový řízek se zázvorovým nádechem se podává se švestkami a vařenými brambory.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kgšvestky
1 lžičkazázvor mletý
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 polévková lžícemáslo
1 polévková lžícesádlo na pečení
4 polévková lžícemouka hladká
800 gvepřový řízek

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.

Řízky naklepejte, osolte, opepřete a posypte zázvorem.

2.

Poté je obalte v mouce a na rozpáleném sádle z obou stran opečte.

3.

Pak řízky vložte do vymaštěného pekáčku, podlijte výpekem ze smažení.

4.

Švestky omyjte, odpeckujte a obložte jimi maso. Pokapejte máslem a zapečte v troubě.

5.

Velmi dobrá je úprava, kdy švestky posypete nastrouhaným sýrem a trochou strouhanky, pokapete másle a zapečte, až se sýr roztaví a strouhanka zezlátne.

6.

Pokrm podávejte s vařenými brambory posypanými petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz