Dušené kuře na víně
Naporcované kuře podušené na jablcích je podáváno s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 kskuře
1 špetkasůl
100 gmouka hladká
150 gtuk rostlinný
4 ksjablko
500 mlsmetana na vaření
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.
Očistěté a umyté kuře rozčtvrťte.
2.
Osolte jej a prudce na tuku opečte.
3.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
4.
Jablka oloupejte a nastrouhejte je.
5.
Na šťávě z masa zpěňte cibulku, přidejte jablka a podlejte vodou.
6.
Na jablka položte kuře a přikryté pomalu duste.
7.
Smetanu rozmíchejte s moukou.
8.
Měkké kuře a část jablek odeberte a jablkovou šťávu zahustěte smetanou.
9.
Nechejte projít varem, propasírujte přes sítko.
10.
Vložte zbylá jablka a maso a prohřejte.
11.
Podávejte s rýží.
Hodnotit recept: