Pečený králík s kůrčičkou
Králičí stehna prošpikovaná slaninou jsou nejprve podušena a poté opečena dozlatova v troubě. Podávají se s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zbytek slaniny nakrájejte nadrobno.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
V hrnci slaninu roškvařte a přidejte cibuli, čenek, koření a maso.
Podlijte trochou vody a pod pokličkou duste.
Občas stehna podlijte, přelijte výpekem a boracejte. Pak poklici odstraňte a maso dopečte v troubě, aby zezlátlo.
Koncem pečení rozšlehejte vejce a maso jím potřete.
Vložte zpět do trouby a pečte, až kůrčička zezlátne.
Pak stehna vyndejte, výpek přeceďte, zahustěte trochou mouky, podle potřeby zřeďte a povařte.
Šťávu zjemněte máslem, dochuťte a přelijte jí jednotlivé porce masa.
Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.
Hodnotit recept: