Srnčí medailonky na víně
Plátky ze srnčího masa jsou marinovány v červeném víně s tymiánem a poté opečeny. Podává se s omáčkou z brusinek, opečenou slaninou a s pečenými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso očistěte a nakrájejte jej na silnější plátky.
Připravte si marinádu: smíchejte červené víno s tymiánem.
Plátky masa opepřete a naložte do marinády. Nechte je marinovat alespoň jeden den.
Maso vyndejte z marinády, osušte a osolte.
V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a plátky po obou stranách opečte. Poté je z kastrolu vyjměte a uchovejte teplé.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Do hotového výpeku vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova.
Vše zaprašte moukou a podlijte marinádou.
Omáčku za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Nakonec do ní vmíchejte brusinky.
Slaninu nakrájejte na plátky a opečte ji dokřupava.
Žampióny očistěte a nakrájejte na čtvrtky.
Slaninu vyjměte a ve výpeku orestuje žampióny.
Do houbové omáčky vložte slaninu a medailonky a vše společně prohřejte.
Srnčí plátky rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a ozdobte slaninou.
Podávejte s pečenými brambory.
Hodnotit recept: