Bulharský dort
Dort z prášku do pečiva je plný ořechů, rozinek a kakaa.
Autor receptu: desislava
Ingredience
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
  1,5 hrnekcukr krupice
  1,5 hrnekmouka polohrubá
  5 ksvejce
  1 polévková lžícevoda minerální
  1 polévková lžíceolej
  na formu
1 lžičkaolej
  1 polévková lžícemouka hrubá
  Postup přípravy
Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 60
  1.
    Ve větší míse smícháme vajíčka s cukrem.
2.
    Přidáme moukou promíchanou s práškem do pečiva.
3.
    Dodáme vodu a olej.
4.
    Zápekací formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, nalijeme těsto.
5.
    Přidáme ořechy, kakao a hrozinky.
6.
    Pěčeme ve vyhřáté troubě 200°C asi 10 minut a poté dalších 40 minut na 150°C.
Hodnotit recept:


 
           
           
           
         
        