Windsorský salát
Salát z Anglie je plný celeru, žampionů, okurek, kuřecího masa, listů čínského zelí a hlávkového salátu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Celer očistěte, oloupejte, rozpůlte a chvíli povařte v osolené a mírně okyselené vodě.
Žampiony nakrájejte na plátky, vhoďte na rozehřáté máslo, osolte a osmahněte.
Kuřecí maso ugrilujte a poté nakrájejte na nudličky, okurky na plátky.
Povařený celer přelijte sutdenou vodou a nechte ochladit.
Pak celer nakrájejte na nudličky. Přidejte osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a křen.
Vše pokapejte citronem, osolte, opepřete, vmíchejte majolku a salát velmi lehce promíchejte, aby se zbytečně nepodrtil.
Můžete dochutit ještě worcesterovou omáčkou a nechte v chladnu odležet.
Při podávání dáte salát na mísu, kterou vyložíte omytými a okapanými listy čínského zelí, hlávkového salátu nebo endivie (k dostání v supermarketech i větších obchodech se zeleninou).
Salát ozdobte jádry vlašských ořechů.
Salát můžete doplnit tenkými nudličkami červené papriky, petželkou nebo nudličkami pórku.
Hodnotit recept: