Citrónovo-rýžový dort
Nepečený dort z rýže, máslových sušenek a tvarohu se může dozdobit sezónním ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rýži propláchněte a uvařte doměkka v mléce.
Želatinu dle návodu namočte do studené vody.
Ponejte ji nabobtnat, vyždímejte a zapracujte do vlažné rýže.
Směs nechte úplně vychladnout.
Kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Sušenky rozdrobte a smíchejte s rozpuštěným tukem.
Směs rovnoměrně rozložte na dno formy.
Tvaroh rozmíchejte s citrónovou šťávou a kůrou.
Přidejte cukr a rýži.
Vyšlehejte smetanu dotuha na šlehačku.
Šlehačku přimíchejte do rýžovo-tvarohové směsi.
Krém naneste na sušenkový základ, zakryjte a dejte na 4 hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním nakrájejte a dozdobte šlehačkou a ovocem.
Pozn. Doba chlazení: 4 hodiny
Hodnotit recept: