Krůtí maso s plackami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krůtí maso s plackami

50 min. | hlavní chod | 2 770 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Bramborové placky jsou zapečeny s krůtím masem a jarní cibulkou se žampióny.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceolej
1 svazekcibule jarní
1 snítkanať petrželová
1 špetkapepř černý mletý
150 gsýr ementál
20 gmáslo bylinkové
200 gžampióny čerstvé
400 gkrůtí maso
8 ksplacky bramborové mražené

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 10
1.

Hotové bramborové placky připravte v rozehřáté troubě podle návodu na obalu.

2.

Krůtí maso umyjte a osušte papírovou utěrkou.

3.

Maso nakrájejte na tenké pásky.

4.

Jarní cibulku umyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.

5.

Žampióny očistěte a nakrájejte na větší kousky.

6.

Na pánvi rozehřejte máslo s olejem.

7.

Maso jemně opečte, opepřete a vyjměte z pánve.

8.

Na pánev dejte zeleninu a nasekanou petrželovou nať.

9.

Maso vložte opět do pánve a všechno 5 minut duste.

10.

Do zapékací mísy poukládejte placky, přidejte maso se zeleninou.

11.

Vše posypte strouhaným sýrem.

12.

Mísu vložte do předehřáté trouby a zapečte asi 5 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 672,3kJ 2 770,1kJ
Bílkoviny 17,8g 73,3g
Tuky 9,4g 38,7g
Sacharidy 1,3g 5,5g
Cholesterol 10,9mg 45mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz