Krůtí ražničí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krůtí ražničí

55 min. | hlavní chod | 1 321 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Na kovovou jehlu jsou střídavě napichovány kousky krůtího masa s paprikou, poté upečené ražničí je přelito česnekovou omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkasůl
1 kspaprika žlutá
1 kspaprika červená
1 polévková lžícepažitka
1 polévková lžícemáslo
1 lžičkapepř černý mletý
1 polévková lžíceolej
2 stroužekčesnek
300 mlvývar masový
300 gzelenina mražená
600 gkrůtí prsa

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 15
1.

Maso očistěte, umyjte a osušte.

2.

Maso pokrájejte na menší kostky, osolte a okořeňte.

3.

Papriku očistěte, odstraňte jadřinec a pokrájejte na kostičky.

4.

Kousky masa a papriky střídavě napichujte na kovoé jehly (nebo dřevěné špejle).

5.

Na rozpáleném oleji ražničí opečte ze všech stran.

6.

Poté je vložte do předehřáté trouby na 200 ºC.

7.

Upečené ražničí vytáhněte a odložte na teplé místo.

8.

Česnek oloupejte a prolisujte.

9.

Pažitku posekejte.

10.

Do šťávy z ražničí přidejte polovinu vývaru, česnek, osolte a opepřete.

11.

Duste ještě 3 minuty.

12.

Do hotové omáčky přidejte pažitku.

13.

Na pánvi zpěňte máslo, přidejte mraženou zeleninu.

14.

Podlijte vývarem a 5 minut duste.

15.

Ražničí podávejte přelité česnekovou omáčkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 346,5kJ 1 321kJ
Bílkoviny 10,8g 41,1g
Tuky 2,8g 10,8g
Sacharidy 3,5g 13,3g
Cholesterol 4,1mg 15,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz