Marinované kuřecí řízky
Kuřecí řízečky marinované v pivu, grilovacím koření a česneku jsou opečeny a poté nazávěr se přidá cibule a plátek sýru, čímž se vytvoří lahodná krusta na povrchu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Česnek oloupejte a prolisujte.
Pivo rozmíchejte s grilovacím kořením, s česnekem a se solí.
Maso umyjte, osušte a naklepejte.
Maso vložte do marinády a nechte jej v chladu několik hodin odležet.
Poté na rozpáleném oleji opečte řízky z obou stran dorůžova. Odložte je do mísy a zakryjte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Ve šťávě z řízků zpěňte cibuli.
Na horké řízky položte kolečka cibule a plátek sýru.
Nechte řízek přikrytý, aby se sýr roztopil.
Podávejte s kari rýží nebo s rýží s rozinkami.
Hodnotit recept: