Briošky
Pečivo z kynutého těsta mohou být podávány buď samostatně či jako příloha k jídlu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
V míse utřete do pěny tuk, cukr, žloutky a přidejte strouhanou citrónovou kůru.
Do třeného těsta přidejte vykynutý kvásek z droždí, vlažné mléko, kostku cukru a lžičku mouky.
Přidejte prosetou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko.
Těsto vypracujte nejdříve v míse a pak na vále.
Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout.
Po hodině kynutí rozdělte těsto na několik dílů, z těch vyválejte šišky a rozdělte na dílky.
Každý dílek zakulaťte.
Klaďte je na tukem vymazaný plech a nechte chvíli kynout.
Potřete rošlehaným vejce a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihněte, aby se zvedly růžky.
Pečte v dobře vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: