Kuřecí roláda I.
Roláda z kuřecího masa je naplněna šunkou, párky, žampiony, paprikou a ochucena bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
Postup přípravy
Kuře nařízněte podél páteře a ostrým nožem sejměte maso z žeber.
Vykostěte křídla a stehna a na kůži udělejte uzel, aby náplň nevytékala.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Papriku omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte žampióny, papriku, bylinky, sůl, kmín, zalijte vejci a nechte je srazit.
Housku nakrájejte a nechte rozmočit v mléce.
Housku vmíchejte do smaženice a nechte vychladnout.
Plát masa urovnějte, osolte, poklaďte plátky šunky, potřete nádivkou a navrch rozložte párky.
Maso opatrně stočte do rolády a převažte provázkem.
V pekáči rozehřejte máslo, roládu ze všech stran opečte, podlijte vodou.
Troubu předehřejte na 175°C.
Roládu upečte dočervena.
Z kuřecích kostí můžete připravit polévku.
Hodnotit recept: