Fajitas
Hovězí maso marinové a opečené ve směsi z papriček, česneku, citrónové šťávy je podáváno se zeleninou v plackách.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
marináda
Postup přípravy
Připravte si marinádu: papričky omyjte, rozřízněte, odstraňte semínka a jemně nasekejte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Pažitku a petrželku omyjte a nasekejte.
V misce smíchejte papričky, česnek, olej, citrónovou šťávu, pažitku, petrželku a osolte.
Maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a zalijte marinádou.
Nechte 3 hodiny marinovat, občas promíchejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na nudličky.
Rajče omyjte a nasekejte na malé kousky.
Na pánvi rozehřejte lžíci olejte a osmahněte cibuli a papriku.
Zeleninu z pánve vyjměte a na olej vložte marinované a slité maso.
Maso osmažte do měkka.
Z masa slijte tuk, přidejte zeleninu, rajčata a 2 minuty prohřejte.
Placky zabalte do alobalu a nahřejte v troubě.
Na teplé placky rozdělte maso, zeleninu, ochuťte salso, zakysanou smetanou.
Zaviňte a ihned podávejte.
Hodnotit recept: