Zeleninový cous-cous
Cous-cous podávaný s dušenou zeleninou - rajčaty, mrkve, cukety a brambory je vhodnou pochoutkou nejen pro vegetariány.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cous cous zalijte v míse studenou vodou, promíchejte, zbytek vody slijte a nechte 15 minut bobtnat.
Znovu vše ještě jednou opakujte.
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a osmahněte.
Rozpalte 60 ml olivový olej, přidejte česnek, sůl, kmín, zázvor, pepř, bobkový list a rajčatový protlak. Vše zamíchejte.
Mrkev oškrábejte a nakrájejte na čtvrtky.
Rajčata přelijte horkou vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky.
Cukety oloupejte a nakrájejte.
K rajčatovému protlaku přidejte chilli, mrkev, cuketu a rajčata.
Vše podlijte vodou a duste.
Na dno hrnce se zeleninou postavte pařák, pokryjte jej textilním ubrouskem a vložte z mísy cous cous.
Zeleninu pod pařákem podlijte vodou a vše vařte 40 minut.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky.
Po 20 minutách polijte cous cous zbývajícím olejem a k zelenině přidejte brambory.
Cous cous občas promíchejte a dovařte. Hotový cous cous ozdobte dušenou zeleninou.
Hodnotit recept: