Velikonoční nádivka III.
Nádivka z rohlíků, mrkve, masa a vajec je okořeněna pepřem, muškátovým květem a upečena v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Mrkev oloupejte a uvařte ji doměkka.
Rohlíky rozkrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte je nasáknout.
Oddělte žloutky od bílků ze 7 vajec. Žloutky rozšlehejte a přidejte k rohlíkům. Bílky dejte stranou.
Do směsi vmíchejte vystydlou, na kostičky nakrájenou mrkev.
Dvě vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na kousky.
Vejce, maso (nebo salám) a petrželku přidejte do směsi.
Směs ochuťte kořením a solí.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opetrně vníchejte do nádivky.
Troubu předehřejte na 180°C.
Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem, vysypte strouhankou a rozetřete do ní nádivku.
Nádivku pečte přibližně 40 minut.
Hodnotit recept: