Velikonoční nádivka III. | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční nádivka III.

70 min. | nádivka | Velikonoce | 1 851 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Velikonoční nádivka III.

Nádivka z rohlíků, mrkve, masa a vajec je okořeněna pepřem, muškátovým květem a upečena v troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 polévková lžícemáslo
1 ksmrkev
1 svazekpetrželka kudrnka
250 mlmléko
400 gmaso uzené vařené
7 ksrohlík
9 ksvejce

na formu

1 polévková lžícestrouhanka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Mrkev oloupejte a uvařte ji doměkka.

2.

Rohlíky rozkrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte je nasáknout.

3.

Oddělte žloutky od bílků ze 7 vajec. Žloutky rozšlehejte a přidejte k rohlíkům. Bílky dejte stranou.

4.

Do směsi vmíchejte vystydlou, na kostičky nakrájenou mrkev.

5.

Dvě vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na kousky.

6.

Vejce, maso (nebo salám) a petrželku přidejte do směsi.

7.

Směs ochuťte kořením a solí.

8.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opetrně vníchejte do nádivky.

9.

Troubu předehřejte na 180°C.

10.

Pekáček nebo zapékací misku vymažte máslem, vysypte strouhankou a rozetřete do ní nádivku.

11.

Nádivku pečte přibližně 40 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 584,1kJ 1 850,8kJ
Bílkoviny 6,8g 21,4g
Tuky 5,9g 18,7g
Sacharidy 14,9g 47,1g
Cholesterol 209,3mg 663,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz