Nákyp z růžičkové kapusty
Těsto se směsí z uzeného masa a z růžičkové kapusty je posypáno sýrem goudou a upečeno.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Nejprve si připravte těsto: mouku prosijte na vál.
Uprostřed kopečku vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce.
Přidejte 100g změklého másla a dvě lžíce studené vody.
Vypracujte hladké těsto, které nechte v chladu přibližne 40 minut odpočinout.
Růžičkovou kapustu očistěte, 8 minut vařte v osolené vodě a sceďte.
Uzené maso nakrájejte na kostky.
V pánvi rozehřejte zbylé máslo, maso na něm osmahněte.
Poté maso poprašte 2 lžícemi mouky, promíchejte a zalijte mlékem.
Povařte 5 minut a ochuťte muškátem, pepřem a solí.
Pak vmíchejte kapustu a polovinu goudy. Krátce poduste.
Těsto rozválejte a vyložte jím vymazanou a vysypanou formu.
Přidejte směs masa a zeleniny.
Zapečte v troubě při 180°C. Asi 5 minut před dokončením nákyp posypte zbylým sýrem a dopečte. Ozdobte paprikou.
Hodnotit recept: