Jemná hrášková omáčka
Opečená cibulka, hrášek, smetana a víno ochucené bazalkou a citrónovou šťávou jsou hlavní ingredience hráškové omáčky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibule oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na rozehřátém másle nechte cibuli zesklovatět.
Přidejte hrášek, vše zalijte smetanou a vínem.
Ochuťte solí a pepřem, přidejte polovinu lístků bazalky a duste asi 6 minut pod pokličkou.
Do omáčky přidejte zbylé lístky bazalky, rozmixujte ji a dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Hráškovou omáčku podávejte především k rybám (lososu, tresce), výborná je také k hovězímu masu a vepřové panencnebo v kombinaci s vařenými vejci.
Jako přílohu podávejte vařené brambory.
Bílé víno v omáčce můžete nahradit zeleninovým vývarem. Ale s bílým vínem je omáčka aromatičtější a vhodná zejména tehdy, chcete-li ji podávat k rybá.
Hodnotit recept: