Okurky v hořčicové smetaně
Plátky salátové okurky v omáčce ze smetany, žloutků a hořčice jsou posypány ještě opečenou slaninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Žloutky rozšlehejte se 3 lžícemi smetany.
Zbytek smetany zahřejte, ochuťte solí, pepřem, hořčicí a dejte vychladit.
Poté přidejte smetanu se žloutky.
Kopr operte, osušte a, až na několik snítek ke zdobení, jemně nasekejte. Přidejte do omáčky.
Salátovou okruku omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Blanšírujte asi 2 minuty ve vařící osolené vodě a dejte na síto okapat.
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a roškvařte na pánvi do zlatova.
Plátky okurky upravte na mísu, polijte omáčkou a posypte slaninou.
Podáváme ozdobené snítkami kopru.
Hodnotit recept: