Gratinované plody moře
Směs mořských plodů, lososa, papriky, žampiónů a pórku je zapečena originálně v mušlích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mořské plody (např. mražený mořský koktejl: kalamáry, krevety, mušle) propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
Lososa zbavte kůže, vykostěte, omyjte, zlehka osušte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Papriku omyjte rozpůlte, odstraňte semínka a nakrájejte na kostičky.
Žampióny očistěte a nakrájejte na kostičky.
Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
Česnek oloupejte, prolisujte a utřete se solí.
Do mísy vložte cibuli, papriku, žampióny, pórek, přidejte zakysanou smetanu, vímo, mořské plody i lososa.
Do směsi přidejte česnek a podle chuti opepřete.
Malé zapékací formičky nebo mušle naplňte a zapečte při 180°C asi 10 minut.
Mezitím si mozzarellu nakrájejte na plátky, poklaďte jimi směs v mušlích a nechte roztavit.
Každou porci ozdobte snítkou kopru a podávejte.
Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého pečiva.
Hodnotit recept: