Sladké vepřové maso s ananasem
Kostičky vepřového masa jsou obaleny v těstíčku z vajec a solamylu a opečeny. Podávají se s omáčkou z rajského protlaku a ananasu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájejte na kostičky, posypte solí a glutasolem.
Připravte těstíčko: v misce rozmíchejte celé vejce a dvě lžíce solamylu.
Maso obalte v těstíčku.
Na hlubší pánvi rozpalte olej a po kouskách maso opečte po obou stranách.
Připravte si omáčku: smíchejte rajský protlak, cukr, solamyl, sójovou omáčku, víno.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Pálivou papričku rozemelte.
K protlaku přidejte cibuli, papričku, ocet, sůl a glutasol.
Promíchejte a vylijte na pánev.
Za stálého míchání omáčku povařte až zhoustne.
Přidejte osmažené kostičky masa a promíchejte tak, aby se omáčka na ně nabalila.
Nakrájejte ananas na kousky.
Do omáčky přidejte ananas, podle chuti i trochu ananasové šťávy, případně i dosolte.
Podávejte s rýží na předehřáté míse.
Hodnotit recept: