Kořeněné masové kuličky
K mletému vepřovému masu se přidá cibule, zelí, zázvor, skořice, koriandr a sójová omáčka a vytvoří se kuličky, které se opečou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Zelí omyjte a nakrájejte nadrobno.
Zázvor (asi 4cm) nastrouhejte.
Do masa přidejte cibuli, zelí, zázvor, skořici, koriandr, sójovou omáčku.
Dále přidejte 1 lžíci škrobové moučky, sůl, chilli koření, smetanu a 2 lžíce studené vody.
Vše důkladně promíchejte alespoň 15 minut.
Navlhčete si ruce a z masové hmoty zformujte kuličky o průměru 3 cm.
Zlehka je obalte ve škrobové moučce.
Na pánvi rozehřejte olej a kuličky opečte ze všech stran.
Kuličky podávejte na salátových listech s rozinkovou rýží a namáčejte je v sójové omáčce.
Hodnotit recept: