Pstruzi na víně
Pstruzi společně s mrkví, celerem, petrželí, cibulí a houby jsou opečeny a podušeny na víně a smetaně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev očistěte a nastrouhejte.
Celer omyjte, očistěte a nakrájejte.
Petržel očistěte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Houby nakrájejte na plátky.
Pstruhy osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte máslo a všechnu zeleninu a houby osmažte.
Přidejte pstruhy a pečte z obou stran.
Posypte šalvějí, zalijte vínem a krátce poduste.
Ve smetaně rozmíchejte trochu solamylu.
Ryby vyjměte, přidejte smetanu a povařte.
Ochuťte šťávou z jedno citrónu a omáčkou polévejte ryby na talíři.
Hodnotit recept: