Eintopf | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Eintopf

80 min. | polévka | 1 605 kJ/porce | Německá kuchyně | 4 porce

Eintopf je německý název pro polévku z fazolí, čočky, polévkové zeleniny, uzeniny a zelí je zjemněna smetanou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkaprášek kypřící do pečiva
1 špetkasůl
1 kssmetana
1 lžičkakoření polévkové
150 guzenina
150 gčočka
150 gfazole bílé
200 gzelenina do polévky
250 gzelí sterilované
4 polévková lžícemouka hladká
5 polévková lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 40
1.

Fazole přeberte, propláchněte a uvařte zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva.

2.

Stejný postup (bod 1) proveďte i pro čočku.

3.

Polévkovou zeleninu, pokud nemáte mraženou, tak očistěte a nakrájejte.

4.

Uzeninu nakrájejte na kolečka.

5.

Z másla a mouky připravte světlou jíšku, přidejte zeleninu a uzeninu.

6.

Vše krátce opečte, zalijte vodou, prošlehejte.

7.

Zelí přeceďte z nálevu a případně ještě pokrájejte.

8.

Zelí přidejte k zelenině a povařte, až tuk vystoupí na povrch.

9.

Do polévky vsypte uvařenou čočku a fazole, osolte, opepřete a přidejte polévkové koření.

10.

Nakonec na zjemnění přidejte smetanu a již nevařte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 531,6kJ 1 605,4kJ
Bílkoviny 4,2g 12,7g
Tuky 7,6g 23g
Sacharidy 11,1g 33,6g
Cholesterol 17,4mg 52,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz