Eintopf
Eintopf je německý název pro polévku z fazolí, čočky, polévkové zeleniny, uzeniny a zelí je zjemněna smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Fazole přeberte, propláchněte a uvařte zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva.
Stejný postup (bod 1) proveďte i pro čočku.
Polévkovou zeleninu, pokud nemáte mraženou, tak očistěte a nakrájejte.
Uzeninu nakrájejte na kolečka.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, přidejte zeleninu a uzeninu.
Vše krátce opečte, zalijte vodou, prošlehejte.
Zelí přeceďte z nálevu a případně ještě pokrájejte.
Zelí přidejte k zelenině a povařte, až tuk vystoupí na povrch.
Do polévky vsypte uvařenou čočku a fazole, osolte, opepřete a přidejte polévkové koření.
Nakonec na zjemnění přidejte smetanu a již nevařte.
Hodnotit recept: