Saté
Kuřecí maso je naloženo do směsi z cibule, česneku, meduňky, kari koření, oleje a arašídy a poté opečeno. Jedná se o saté pocházející z Indonésie.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakoření kari
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
10 gmeduňka
2 lžičkaarašídy nesolené
2 stroužekčesnek
200 gkuřecí maso
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Maso omyjte a nakrájejte na kostky.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
4.
Meduňku omyjte a pokrájejte.
5.
Arašídy také pokrájejte.
6.
Maso smíchejte s cibulí, česnekem, kari kořením, olejem, meduňkou a arašídy.
7.
Vše promíchejte a nechte hodinu proležet v chladu.
8.
Pak osolte, opepřete a opečte v horkém oleji.
9.
Podávejte s rýží nebo opečenými brambory.
Hodnotit recept: