Kuře na mandlích
Naporcované kuře se upeče v troubě, ke konci pečení potře medem a přidají se mandle a švestky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Omyté kuře nakrájejte na čtvrtky, osolte a lehce opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej a kuře opečte ze všech stran.
Maso vyjměte, dejte na pekáč, pokapte máslem, podlijte vývarem.
V troubě pečte doměkka, během pečení jednak kuře přelévejte a jednak podlévejte horkým vývarem.
Mezitím spařte mandle a nad párou nahřejte švestky.
Mandle sloupněte a ze švestek odstraňte pecky.
Ke konci pečení potřete kuře medem rozmíchaným v trošce horkého bujonu.
Do výpeku vložte mandle a švestky, nechte krátce osmahnout.
Podávejte s vařenými brambory a hlávkovým salátem.
Hodnotit recept: