Banánové vepřové maso
Hranolky vepřového masa jsou nejprve zprudka osmahnuty a poté společně s cibulí a česnekem vloženy do pekáče a upečeno. Banány s karamelizovaným cukrem se smíchají s masem a vytvoří sladký, chutný pokrm.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájejte na hranolky.
Osolte, opepřete, posypte moukou.
Na rozpáleném tuku osmahněte. Pak je vyjměte a dejte do pekáče.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Do pekáče přidejte cibuli, česnek a směs posypejte paprikou a kmínem.
Vše podlijte horkou vodou nebo vývarem z kostky a duste doměkka.
Měkké, dočervena pečené maso vyjměte, vypečenou šťávu slijte a dejte na teplo.
Banány nakrájejte na kolečka, posypte trochou cukru a vhoďte na rozpálený olej.
Opékéjte je, až cukr karamelizuje.
Pak banány vmíchejte k masu a vše zalijte výpekem.
Hotovou pochoutku podávejte s bramborovou kaší.
Hodnotit recept: