Moravský vrabec
Opečené kousky vepřového masa z plece či libového bůčku jsou přelity zahuštěným výpekem a podávány s dušeným kyselým zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájejte na kostky.
Česnek oloupejte a utřete se solí.
Maso potřete česnekem, posypte drceným kmínem a nechte chvíli odležet.
Mezitím na pekáči rozehřejte sádlo, vhoďte připravené kousky masa a prudce je za častého míchání opečte, až maso změní barvu a lehce zezlátne.
Podlijte je hrnkem horké vody nebo nepříliš slaného vývaru.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Cibuli přidejte k masu, přikryjte alobalem a asi půl hodiny v troubě duste, občas promíchejte.
Pak alobal z pekáčku sejměte a maso dopečte dozlatova.
Pokud je třeba, vrabce ještě trochu podlijte horkou vodou.
Z hotového masa slijte šťávu, podle potřeby ji zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a povařte.
Moravské vrabce podávejte s dušeným kyselým zelím a bramborovými knedlíky.
Hodnotit recept: