Rizoto "co dům dal"
Rýže smíchaná s rajčata, houbami, slaninou, uzeninou , masem, paprikou a hráškem je posypána nastrouhaným sýrem a dozdobena petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rýží propláchněte, spařte, v hrnci zalijte 6dl vody.
Duste pod pokličkou 15 minut.
Pak rýži odstavte a nechte dojít.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na rozpáleném tuku cibuli osmahněte, přidejte nakrájené houby a nakrájené maso buď pečené či vařené (nejlépe drůbeží).
Slaninu nakrájejte na nudličky, uzeniny na kostičky.
Papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
Slaninu, uzeninu a papriku přidejte k masu, vše za stálého míchání lehce osmahněte.
Rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte na kostičky.
Na pánev k masu přidejte rajčata, hrášek, sůl a mín.
Rýži vsypte do mísy, přidejte zeleninovou směs a vše promíchejte.
Sběračkou namočenou do horké vody tvořte úhledné bochánky na talíři.
Posypte strouhaným sýrem, pokapejte kečupem a dozdobte snítkou petrželky.
Hodnotit recept: