Krémová květáková polévka
Uvařený květák je rozmixován a uvařen společně s bešamelem a okořeněn muškátovým oříškem. Podáváno s kousky mrkve a petržele.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Květák namočte do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz.
Pak ho omyjte, rozdělte na růžičky, košťál nastrouhejte a několik růžiček dejte stranou.
Poté zeleninu zalijte vodou a vařte asi 20 minut doměkka.
Mezitím si rozehřejte máslo, přidejte mouku a usmažte světlou jíšku.
Jíšku zřeďte mlékem a povařte na bešamel.
Uvařený květák rozmixujte, přidejte bešamel, promíchejte, doplňte květákovými růžičkami, které jsme si dali stranou.
Vařte ještě asi 15 minut.
Upravte hustotu, osolte, opepřete a okořeňte muškátem.
Podávejte s kousky vařené mrkve a petrželkou.
Hodnotit recept: