Jehněčí řízečky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí řízečky

50 min. | hlavní chod | 2 969 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jehněčí řízečky

Plátky jehněčího masa jsou obaleny ve vejci, rozdrobeném chlebu a opečeny dozlatova. Podává se s citrónovým dipem z jogurtu, česneku, meduňky, citrónové šťávy a oleje.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 ksvejce
1 špetkasůl
1 lžičkacukr
1 svazekmeduňka
1 kscitrón
1 polévková lžíceolej olivový
150 gsýr smetanový
150 gjogurt
2 stroužekčesnek
2 polévková lžícešťáva citronová
4 kschléb toastový
4 polévková lžíceolej
600 gjehněčí maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Česnek oloupejte a nakrájejte.

2.

Meduňku opláchněte, dejte okapat a nakrájejte.

3.

Česnek a meduňku promíchejte se sýrem, jogurtem, citrónovou šťávou a olejem.

4.

Dochuťte solí, pepřem a cukrem.

5.

Z citrónu nastrouhejte kůru.

6.

Vejce rozkvedlejte.

7.

Chléb rozdrobte a promíchejte s kůrou.

8.

Maso nakrájejte na tenké plátky a okořeňte.

9.

Maso obalte ve vejci a rozdrobeném chlebu.

10.

Na pánvi rozehřejte olej a maso opékéjte dozlatova.

11.

Podávejte s citrónovým dipem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 938,9kJ 2 969,1kJ
Bílkoviny 11,2g 35,6g
Tuky 16,9g 53,5g
Sacharidy 6,5g 20,5g
Cholesterol 22,9mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz