Krůtí prsa s ovocem
Roláda z krůtích prs je naplněna slaninou a sladkou směsí z kompotovaných broskví a sušených meruněk.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Krůtí prsa rozkrojte tak, že vznikne větší plát masa.
Tento plát naklepejte paličkou, osolte a mírně opepřete.
Maso proprašte speciálním kořením na krůtu a pomažte hořčicí.
Polovinu množství slaniny nakrájejte na proužky a rozložte na maso.
Zbytek slaniny rozškvařte.
Meruňky nakrájejte na plátky, spařte je horkou vodou a nechte ještě chvíli namočené ve vodě.
Okapané broskve nakrájejte rovněž na plátky a rozložte na maso.
Přidejte okapané meruňky, maso zaviňte do rolády a převažte provázkem.
Ze všech stran roládu opečte na rozškvařené slanině.
Troubu předehřejte na 180°C.
Roládu přendejte do pekáče, podlijte vodou a dejte péci.
Během pečení roládu potírejte máslem, přelévejte výpekem a podlévejte vodou.
Dozlatova upečené maso nakrájejte n aplátky a podávejte s bramborovou kaší nebo opečenými brambory.
Hodnotit recept: