Rýžový talíř a la Karibik
Netradiční kombinace uvařené rýže s mrkví, mangem, hráškem je ochucena orientálním kořením a ozdobena pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji orestujte krátce rýži.
Přilijte 100 ml vody a 15 minut ji při mírné teplotě vařte.
Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na 2 cm dlouhé hranolky.
Mrkev přidejte i se sójovou drtí k rýži a dalších 12 až 15 minut je vařte.
Zralé mango oloupejte, rozpůlte, vyjměte pecku a pak dužinu nakrájejte na plátky.
Hrášek rozmražte a s plátky manga jej přidejte na poslední 3 minuty vařit k rýži s mrkví.
Jídlo osolte a dochuťte orientálním kořením i kořením se zeleninou.
Pažitku omyjte, pár snítek v celku dejte stranou. Zbylé nasekejte a přimíchejte do pánvičky.
Jídlo nakonec ozdobte celými snítkami pažitky a jednotlivými plátky limetky omytými v horké vodě.
Hodnotit recept: